6.10.10

JUST MY BAD DAY


hye


esok ada 3 presentation.tapi satu pun aku x ready.hmmppff.moto rosak lagi jadi terpaksa aku naik bas x nak susahkan sape2 lagi x nak juga susahkan skandal2 lagi.ramai sungguh student dalam bas tu rasa nak jerit ' woi kuar la korang.debik kang!!!' tapi  x terkeluar suara.arini terpaksa juga makan sorang2.nasi yang selama ni aku makan sedap je rasanya  tapi arini rasa pedas semacam.rasa nak baling je pinggan tu kat makcik kedai ruby nape masak pedas2.huh!x tahu kenape sepanjang perjalanan nak pergi library tadi rasa macam nak marah je semua orang.rasa macam semua x kena.sampai kat library penuh!damn.xde satu pon meja yang kosong untuk aku.damn.terpaksa duduk di meja bulat yang sgt x strategik lokasinya untuk aku siapkan asingment and presentation slide.ah lantak.janji bole duduk.puas aku cari plug yang kosong.xde!atlast malas nak fikir banyk aku cabut wayar pc library dan tempek extension aku tanpa rasa ragu2 akak librarian tu jeling sambil muka macam nak mintak pelempang dari aku yang sememangnya bersedia nak bagi pelempang kat sape2 yang nak harini.tbe2 baru je aku nak tarik nafas lega nak duduk buat keja dengan x semena-mena nya datang sorang akak bertudung labuh yg mke bole tahan comel dengan selambanya cucuk charger dia kat extension aku tanpa izin!aihh???????????????? belum sempat aku cucuk charger aku dia lagi pantas.ggggrrrrrrr..meletop!tapi nasib baik akak tu ada six sense.tau apa yang aku merungut-rungutkan dalam hati.apa saja yg aku x puas hati akak tu mintak maaf satu2 sambil tersenyum.hilang semua rasa marah aku dari pagi tadi.napelah aku x jumpa akak tu pagi2 masa aku mula2 jejak kaki nak kua rumah.so betul la apa yg nenek aku cakap selama ni 'spread ur smile cuz one smile can change someone's life'.tapi serious akak tu ada six sense.malunye aku.adeih.so i need ur smile everyday dude! :)






Sometimes
You know you can no longer stand the pain
but for one reason you cannot find,
you stand up and say, “i’ll be fine…
bye.
-NHB -


No comments:

Post a Comment