6.4.10

nuffnang sy nak lagi RM20 boleh?

salam y'all,

Sumpah lama gila x cek nuffnang.join je instant cash blogging tu tapi x cek pon earning.so smlm aku cek.dah dapat!sikit je but its okay la.teruja la jgak because tiap minggu dapat RM20.Itu belum campur earning campaign lagi.huhuw.x nak cash out lagi, tunggu RM500 x pun RM1000 baru worth nak cash out.tehehe.Nak RM20 for week 5 plak!mane2!!??*tamak haloba x bersyukur langsung*nway tq nuff.*dalam marah2 nuff kat aku tempoh hari ade jgak sayang,,hehe*






okay ni plak aku punye tahap kelajuan blog menloading.maksudnya either blog aku ni berat ke x.act aku dapat ni drpd forum di geng blogger.wanna test ur blog load time.here!!

Ni kelajuan blog aku before aku tukar 5 entry per page.dlu 10 entry per page.0.76 sec so berat sikit nk loading.lama2 orang pon menyampah nak bkak blog aku sbb berat sgt!da la berat.lebar!gemuk!x mcm blog org lain.



n dis after i change 5 entry per page.0.22 sec jerr!!wooo.lajukan?before ni pon 0.76 da kira laju act.because aku da xde lagi widget2 yg memberatkan blog.semua aku da delete utk menyenangkan aku dan visitor loading.

motifnye??act saje nak share dgn blogger di luar sana yang maybe x tau lagi tahap kelajuan blog masing2.dak2 GB maybe ramai dah tau.hu2.utk blog2 yang berat semacam susah nak loading tu ape kata kurangkan sikit widget2 yang x penting.yela,utk yang bertuah dapat kelajuan internet yg tinggi mcm aku ni ok lagi.tp bagi orang2 yg internetnye lembab cam ciput tu kesian la nk tunggu excited nak baca blog korang tapi alahai lambatnya.then mesti dah hilang mood nak baca blog korang. tu.hu2~dat's all.




till the next entry.
pen off
-NHB-

8 comments:

  1. yup dulu wani load lambat pastu wani letak 3entry jek per page, pastu alih bloggers link la

    skrg rasanya not even 100kb

    ReplyDelete
  2. 3??lg sikit.tp bgusla
    besides x berat ade lg advantage kalau kurangkn entry per page.ape ntah sy lpe.

    ReplyDelete
  3. wow wow!
    taip je entri terus dapat cash ke??
    bagus betul ni.
    padan la semangat je cik hanna kita ni join.

    well pasal blog speed tu is a good info anyway.
    sebab akak ni pun jenis cepat turn off kalau blog yang nak dibaca sangat lambat utk loading..

    ReplyDelete
  4. ouh found it
    tak nampak td,hua3!

    ReplyDelete
  5. kak husna : a'ah.wat entry each week.100 terawal akan dpt!haha.sronok!sy pon x ske kalau loading lmbat2 neh.tekan pangkah terus.tp kalau blog akak sy tunggu dgn sabar.hehe.

    fariz: try la weih cek!

    ReplyDelete
  6. hanna:

    blur pasal duit..
    explain sikit..

    *wah gigih pasal duit laju saja..

    ReplyDelete
  7. pojie kau join la instant cash blogging.
    every week dia bg tajuk utk ko blog kan
    100 entry terawal dpt rm20.x kesah in english or malay.janji ikut syrat dia.x susah pon.merepek je.


    then yg aku nye earning utk campaign2 tu xdela bnyk mcm instant cash blogging.sikit je.


    pasal buffered earning n metered earning aku x paham sgt.tp dlu aku ade edit survey nuff.tbe2 aku dpt buffered.aku xtau npe sume org hepy cm nk mati kalau dpt buffer.maybe duit msuk ikot traffic n x ikot per click utk buffer earning.dats why ramai ske.n last 2 weeks aku da jrang update so yg buffered tu da tukau jd metered earning je.

    ksimpulannya duit aku bnyk sebab aku join instant cash blogging tu.

    ReplyDelete