22.3.10

No Sweat

Salam & hye peeps,


Bangun2 pagi terus bukak twitter nmpak tajuk instant cash blogging for week 4!!bukak GB plak nmpak dah ramai ping no sweat.aiseh x boleh jadi ni.nak merepek jgak.ahaks.




Well,rasanya semua faham sgt istilah berpeluh ni.setiap hari kita berpeluh.especially lepas exercise atau time tgh cuak tunggu turn presentation atau interview.hehe.kan?dan biasanya peluh dan berpeluh ni orang akan label kan sebagai sesuatu yang negatif.bila berpeluh busuk, x pandai jage kebersihan diri, gemok, eeiiiyewww, n so on.tapi sebenarnya berpeluh tu adalah satu proses yang amat penting utk badan kita bagi mengawal suhu badan dan mengeluarkan segala waste product dr badan supaya badan kita kekal sihat dan cergas.




Jadi berpeluh tu normal okay dan ambil sedikit masa dalam sehari utk mengeluarkan peluh, x kiralah berjogging ,mengemas rumah atau menari sorang2 dlm bilik bajet mcm nicole scherzinger burger pusycatdol ahh peduli ape aku bukan ade org tengok.,hehe.janji peluh keluar wokeyh!*tp aku rse aku mmg ade skill menari.lalalala*




Tapi kalau berpeluh berlebihan tu dah dikira x normal!!berpeluh berlebihan atau dikenali sebagai hyperhidrosis adalah sgt2 merimaskan.berpeluh x kira masa atau tempat.dalam bilik sejuk ade air-cond pon dia boleh berpeluh menitik2.tangan dia plak 24 jam basah.pelik kan?x leh nak buat ape.tu semua mainan hormon.cubelah semua petua2 tradisional gosok gne belakang tapak tangan atau gosok dengan lutut pon x kan menjadi.memang ade certain individu yang mcm ni.


*google image*


contohnya mcm pakwe aku ni hah.dia mmg hyperhidrosis!!malu betul la u ni.dah pakai jacket pon tembus jgak!adeihh.tau la u aktif abg christiano.i rase u kena tukar anti-perspirant la.ataupun u rase u macho berpeluh2 cmtu.durh..x macho okay!!!!!!!!!i cri pakwe lain kalau u terus cmni!!huh!

Why don't u try gne Adidas Action 3!!nnti i bg hadiah bufday u menda ni bnyk2!!u main bola 24 jam pon kompem x berpeluh.nyahahahaha.




alrite,da puas merepek
n last but not least,




Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions

7 comments:

  1. haha. sportsman always go sweat la..

    ReplyDelete
  2. alamakkk spoil laaa christiano :P

    ha sile kasik adiah kat encik pakwe awak tu banyak2 hehehe

    ReplyDelete
  3. juwei : yeke??haha.patotle

    wanie : nnti sy bg dia bnyk2 adidas tu!haha

    ReplyDelete
  4. arhhh.. spoil la...
    Tapi aku rase pompuan pon kene hati2..
    Kadang2 ade gak pompuan yg muke bukan men comey lg..
    tp ^$*^*(&*(^&)(**...
    Adesss.....
    hahhaha..

    ReplyDelete
  5. alahai.. spoilnya christiano ronaldo.

    btw ni contest yang nuffnang organize eh? ada jugak dapat email tapi tak terbaca la..

    ReplyDelete
  6. rastamat : hahaha.nk wat cmne hormon org lain2.

    kak husna : a'ah.nuffnang pnye yg psl project alpha tu.saje je join.boring.hehe.

    ReplyDelete
  7. hak3, manyak2 mnde tiak die jugek yg ko usha,har3

    ReplyDelete