13.3.10

hot hot chicken shit!

salam y'all, (^.^)


*google image*

kau ni hot- hot chicken shit jer.dulu beria kata nak study betul-betul for the last sem.x nak main game, x nak blogging, fb-ing, ym-ing, gb-ing, twittering lagi.da insap.nak berubah.anjakan paradigma,semangat berkobar-kobar.semualah.ahh.tp cenggitu jgak.tehehehe.ayam..ayam..kau la ni.




hot-hot chicken shit atau dlm bahasa kampungnya hangat-hangat tahi ayam tu maksudnya tidak bersungguh-sungguh dalam melakukan sesuatu.mula2 je berkobar-kobar tapi atlast cess.mcm tahi ayam jgak.mula2 je panas tp x lama pastu sejuk la.x caye?cbe la tunggu ayam tu u'uk then rasa panas ke x.nyahaha.ayam..ayam..kesian kau..semua peribahasa kalau boleh nak gne nama kau.




mane bole hangat2 tahi ayam.bila buat something buatla betul2 sampai tercapai objektif.kalau nak berniaga berniaga la sampai untung , kalau nak bercinta bercinta la sampai ke syurga, kalau nak berdiet berdiet la bersungguh-sungguh, kalau nak makan makan la sampai habis, kalau nak tido tido la dengan selesa, kalau nak lempang lempang la betul-betul he, kalau x ske cakap je x ske, kalau ske ckap je ske,kalau  nak menipu menipu habis- habisan,kalau nak belajar main gitar belajar la dengan tekun.ahaks.




kesimpulannya, janganlah hangat-hangat tahi ayam saje, alang-alang menyeluk pekasam biarlah sampai ke pangkal lengan.belajar la bersungguh-sungguh jangan suatu hari nanti jadi ayam tak patuk itik tak sudu.*wah!arini cikgu nak ajar peribahasa melayu ye.hehe*sape yg panggil aku cikgu lagi lepas ni memang nak kena.aku da x letak gambar cikgu tu.benci sume org ingt aku cekgu.so aku tukau gambar magibon yang  asli plak.nyahaha.



-pen off-
adiosshh
(^.^)


11 comments:

  1. sy kekadang mcm tu...

    tak tahulah mcm mne nak ubah..
    yg penting displin diri kena tinggi kan?

    ReplyDelete
  2. ramai yg cmtu
    including me
    tehehehe~

    tp kalau minat betul2 something sy xkan hangat2 tahi ayam.
    (^.^)

    ReplyDelete
  3. wah mok!!terer ko berperibahasa..mantap!!!haha

    ReplyDelete
  4. sy pun kadang2 cmtu..hehehhee....wow! sedap lak pepatah nie dlm english kan..ahaha

    ReplyDelete
  5. mok : well.ape kau ingt BM SPM aku dpt B aku x pandai berkata-kata bermadah puitis.nyahahaha


    ED : hehe,normal la tu untk org yg normal hot hot chicken shit!!tehehe~

    ReplyDelete
  6. oit...bab2 lempang tu ckp pelan2 cket ok...terasa nyah~ hahaha....nak lempang, anak dara org, kang kna saman plak....

    ReplyDelete
  7. wopppppss.
    ahakss
    sory la nyah.~

    ReplyDelete
  8. x perlu la nak ckp BM dpt B..sbb aku pon same..haha
    trok gile..malu aku!!

    ReplyDelete
  9. eyh??
    yeke???
    ahahahaha!!
    bm susah la.
    sies susah.

    ReplyDelete
  10. bila peribahasa Melayu English diInggeriskan.. cam agak lawak di situ hehe

    ReplyDelete
  11. ahaks~
    peribahasa tu je yg senang nk translate
    kekekeke~

    ReplyDelete