3.3.10

1 orang benci tapi 10000000 orang sayang.

assalamualaikum peeps,

* image from google*


Bila ade orang yang benci kita maksudnya kita ni bagus.'they hate me because i'm good' kata hugh jackman.owh macam tu ke.?haha.x tau la tu.biasanya orang yang selalu dibenci ni x pandai berpura-pura baik.kalau dah memang hampes, maka hampes jgak la perangainya.dat's why orang2 macam ni akan dibenci.Tp aku rasa orang yang x reti pura-pura baik ni better drpad orang yg berpura-pura baik tapi hakikatnya lahaulawala perangai.!!unexpected.!!osmate2 aku mesti faham sgt2 istilah benci & dibenci ni sbb diorang sume mmg x reti berpura-pura baik dan dah lali sgt dgn menda2 camni.nyahahaha.tp dat's better.
.
.
.
.

hey,it's ok dalam hidup ni kadang-kadang ade orang yang benci kita sbb kita just manusia biasa.x kan ada yang perfect even kadang-kadang kita cakap or nasihat orang lain seolah-olah diri sendiri sangat baik dan sempurna dan orang lain semuanya salah tapi dalam masa yang sama kita x sedar diri sendiri pon ada silapnya.tp biasanya silap diri sendiri kita xkan sedar.sama juga dgn aku, kadang-kadang bila tegur orang macam aku lah yang terbaik padahal lagi banyak silapnya.huhu.
.
.
.
.
nak halang dari dibenci mmg susah.bukan boleh control.dan kadang-kadang kita sendiri x tahu pon kita ni dibenci & membencikan.jadi biarkan sbb 1 orang benci 1000000000 orang akan sayang.*sayang ke hu2*tp kadang-kadang jgak kita je yang rasa diri dibenci tp padahal x pon.hmm..
.
.
.
.
yang bestnya kalau kita benci sgt2 kat orang tu lame2 jadi sayang.plak?bole ke cmtu.bole.aku penah rasa.hati manusia berubah.masa & hari pon berubah.dulu rasa benci je dekat mamat ni.rasa nak ..nak eeii..nak lempang je laju2.tp bila ade something berlaku between us & x pon bila da kenal betol2 xdela membencikan sgt.biasa je.life & peoples are always like that.
.
.
.
.
1 orang benci 100000000 orang sayang,
1 kali kita benci orang, 100000000 orang benci kita,
.
.
.
.
macam tu je hidup ni,
it reverse.
.
.
.
.
alrite,habis sudah
till the next entry
-pen off-


mlm ni nak nengok niyang rapik.1st time nak tgk cite seram kt wayang wlopon ramai kate x best.teruja.tehehehe~

23 comments:

  1. wauuu
    101 %
    tq nway angah~
    (^.^)

    ReplyDelete
  2. rat,
    agree~
    huhuw~
    sape perfect tu aku nak kawen dgn die.
    tehehehehe~

    ReplyDelete
  3. hahaha...kte bg 102%...
    up kit...
    btol 2...xelok benci2 org ne..
    bkanye dpt pe pn..
    xde benefit pn...

    ReplyDelete
  4. wauu
    lg tinggi 102 %
    xde yg lagi tinggi???
    hahahaha~

    ReplyDelete
  5. time kaseh la hana sbb memahami....haha~
    bese la, they hate b'coz i'm good...haha...poyo2~

    ReplyDelete
  6. haha.
    mmg ko good
    nak wt cmne??
    kekeke~

    nnti ko ajar la aku
    cmne nak jd org yg dibenci2 ni
    hukhuk
    sedih~

    ReplyDelete
  7. sumtimes org tu tau dia dibenci tapi tetap taknak ubah perangai..pastu mulalah dok kata orang jeles dia..padahal tak pun.

    ReplyDelete
  8. adila
    macam2 la perangai
    maybe die ske diri dia dibenci
    rasa hot sikit.tehehe~

    ReplyDelete
  9. nak jadi org yg dibenci senang je, cakap kebenaran yg semua org xnk dengar...for sure ko kna kecam, pastu kna ban, pastu dibenci....

    kna berani la na, speak the truth...org nk terime ke x tu, nasib la kan. Aku xkate la aku ni bagus tapi watpe nak berlakon2 kan, what u see is wat u get....
    yg penting, jgn jadi plastik ok...

    ReplyDelete
  10. sapekah si plastik itu?
    lady gaga?
    ahahaha!

    ReplyDelete
  11. even da xde org syg kite,kite masih lagi ade diri kite utk menyayangi diri sndri.(ayt mcm keling)hee

    i follow u~

    ReplyDelete
  12. mok,ko benci aku x??lalala(~___*)

    ReplyDelete
  13. x benci la
    aku mana penah benci2 org neh
    ahahaha~

    xkan aku nak benci plak mok!
    huhuw~

    ReplyDelete
  14. aku taw ko memang sayang aku kan..awww!!

    ReplyDelete
  15. im totally agreed with u :D
    and salam perkenalan ye dik

    ReplyDelete
  16. xske org bnci kat kite..
    rse serba salah
    tapi xth ape yg dia bencikan..hurmmm

    ReplyDelete
  17. mmg best lah entri ni..good j0b..

    ReplyDelete