28.2.10

hello book,i 'miss' you.

salam peeps,



sincerely,
(pentipu)


nyahahaha,
ciao~

27.2.10

" renewen" bak kata adnan sempit.

assalamualaikum & peeps, folks, readers, frens, stranger,. (^.^)

renewen tu reunion eyh.nan sempit yg cakap.aku pon da terikut-ikut sampai nak sebut reunion pon dah x reti.nyahaha.try la sebut renewen lama2 kompem at last korang x kan reti sebut reunion lagi.tebelit-belit lidah padan muka.hoho.

okay,entry kali ni xde pape yg ilmiah sgt nak kongsi dengan readers.*wah macam la ade readers sgt,cess* cuma aku rasa berbangga dapat join mini renewen budak2 sekolah.da banyak kali diorang buat reunion tapi aku x penah join.yela,busy,dulu aku komander!dikira macam orang2 penting uitm la.budak2 uitm mesti tau komander 2 camane.mesti gerun kecut perut sumpah seranah la diorang dengan komander wa cakap lu!!nyahaha.

 

x ramai pon yang join.well,mini renewen la katakan.yg join aku, yus, fariz, atol, ryn & kebetulan jumpa alan & da geng kat situ.thanks a lot la korang sudi dtg shah alam walaupon i-city tu sumpah xde pape.ramai orang nak parking susah panas pulak tuh,cess.

i-city dah semakin meriah.makin ramai orang.kalau charge RM1 pon da untung.siap budak2 pakai topi lampu tanduk setan warna-warni,makcik-makcik akak- akak pon ade jgak yang pkai topi warna-warni comel, siap ade main baling2 ape benda ntah yang berlampu-lampu kat tengah padang.memang meriah!!nyahaha.

 

da 2 kali aku g i-city.da malas nak pergi lagi unless i-city dah ade something new.kedai-kedai semua da bukak & system parking yang okay sikit baru aku pergi lagi.hohoho.



till the next entry,
ciaoo!

26.2.10

junjungan terulung.



 


 salam maulidur rasul untuk semua

25.2.10

kenapa gender masih dijadikan isu.?

salam &  hye folk,

 
 image from google


 "cuepacs bimbang, shahrizat pertahan".

"Setiausaha Agung Cuepacs, Ahmad Shah Mohd Zin, menyuarakan kebimbangannya kerana trend masa kini menunjukkan semakin ramai wanita dilantik memegang jawatan sebagai pembuat keputusan dan situasi itu didakwa mempunyai implikasi jangka panjang dalam aspek kemajuan serta pertumbuhan negara. "

"Datuk Seri Najib Razak semalam menjelaskan penguasaan wanita dalam perkhidmatan awam tidak seharusnya dilihat dari segi gender atau jantina kerana pengambilan pegawai kerajaan dibuat berdasarkan kelayakan."

-berita harian-



isu2 macam ni memang buat aku teruja babe sbb aku kaum yg dibimbangi cuepeacs tu.*wlapon aku x keje lagi dlm sektor awam.he.*dan kadang2 tak faham kenapa isu2 macam ni masih ada kat negara kita yang maju jaya berbilang bangsa ni.

bagi aku x salah kaum wanita mendominasi dlm sektor awam.sbb pengambilan ikut merit bukannya ikut cantik ke x cantik, kaya ke miskin,popular ke x popular, sexy ke x sexy, kau graduate u ni ke atau kau graduate dr u tu tapi pencapaian!our achievement.wahwah.

adeih......,,,,

kalau mcmtu kaum wanita sume x yah keja.dok umah pakai kain batik masak jaga anak layan suami.then negara akan maju semaju majunya.*oh no.no.no.no*aku xnak.x nak.


memang laki tu dilahirkan sebagai pemimpin.x dinafikan.dan idea lelaki lagi bernas.x dinafikan.tapi secara logiknya.sekarang kaum wanita lagi banyak dari lelaki dan mungkin suatu masa nanti nisbah laki & perempuan 1:50.then at that time what we can do?what malaysia can do?even what world can do???????just think about it kalau semua perempuan dok terperuk kat dapur.man!


uh,apa pendapat kamu.kamu.kamu dan kamu.???


-pen off-
ciaoo~

24.2.10

xdepaperugijekaubaca.


caffeine = fatigue + mood swings + restlessness +extra heartbeats = nur hana


(*.*)
wut da wut!



i'm currently do "sangap" over all of dis songs.

cha-ching by hedley
heaven by DJ Sammy @Yanou feat do & alia
Replay by Iyaz
Don't call me baby by Kreesha Turner
Empire state of mind by Jay Z feat Alicia Key
Now that we're done by Metro station






-thanks gravity now i can sleep.-



23.2.10

bagi semua kebulur.padan muka.ahaha!

salam y'all~!!



tengah kebulur nak makan subway sekarang ni.tp jauh sgt.bukan semua tempat ade.kat shah alam pon tadak!cess.subway tu ape.?pada sape yg da penah makan mesti tau betapa sedapnye.aaaaaaa.kan.kan?addicted.

 
yang ni turkey breast.sedap & puas makan.fat free for sure.hu2



yg ni plak chicken teriyaki.1st time makan yg ni la.best sgt utk org yg ske makan daging ayam.


yang ni turkey ham.lebih kurang macam turkey breast.lagi sedap dr turkey breast bagi aku..

  
subway club ni.x yah ckp bnyk.tengok pon da tau sedap.(^.^).combination turkey breast roast beef n savory.


yang ni plak.errr..x penah try sbb veggie!!!x ske.tp utk vegetarian seswai  sgt.he2


yang ni meatball marinara.actually sedap tapi susah nk makan sbb bola dia asyik terpancut terkeluar.terpancut ke.ape2 la.

.
ni subway melt.sedap sgt.sgt.sgt.sgt.ham & crispy bacon topped with melt cheese.aaahhh.heaven.



n dis is italian B.M.T.biasa je sbb ade pepperoni.aku x ske sgt.tp makan licin je.hu2



ni spicy italian.xdela pedas sgt.ok la.tp x la sedap sgt2 mcm turkey breast ham n chicken teriyaki.he2


*all images from google*


tujela.hehe.ade bnyak lagi tp yg ni jela aku penah rasa kecuali veggie.try la.kat malaysia ade 40 restaurant je..huhu.makan subway kurang sikit kolesterol macam mcd or kfc.siesly.boleh tengok kandungan kalori bagi setiap hidangan dlm entry aku yang ni
one more jangan terpedaya dengan gambar tu.actually size dia lagi besar.makan yg half pon da senak perut.inikan plak yg panjang.errmmffff..(^.^)

kejap lagi ni.mesti ade yang terliur rasa macam nak g MCD,KFC ke.xpon A&W.hahahaa padan muka.rasakan apa yang aku rasa sekarang.nyahahaha~sape kata subway x best meh sinih nak sekeh!


righto!
-pen off-
adiosshhh (^.^)

22.2.10

One of the top 100 malaysian blogs that i luv. (^.^)

assalamualaikum & hye

siapa one of the top malaysian blog tu?blog aku ke?mintak maap la kak long bang long.100 tahun lagi rasanya belum tentu dapat.blog kau kot.?huhuw~ x mungkin jgak sebab top 100 malaysian blogs xde masa nak singgah lepak2 sini.

so blog siapa yg aku suka tu?.okay td masa jalan2 dalam blogosphere aku tersangkut terlepak lama2 dekat 1 blog ni.rasa bahagia sgt sbb blog dia cantik!work art dia lg la cantik.huhuw~

then,jalan2 plak kat sini.ternampak list of top 100 malaysian blog n blog dia tersenarai.no 8 daripada 100.memang patot pon.8th in malaysia~!fieeww~tinggi 3 anak tangga dr just khai tp maybe akan selalu diupdate & ranking 2 akan berubah.but atleast penah tersenarai.blog aku?blog kau?bila lagi.bukannya ape kan.x nak la diranking2.nanti dapat no 1 ke no 2 segan la.sume org kenal.i'm juz a girl next door.nyahahaha~

ah.okayla.sebenarnya nak cite nak cakap nak bagitau yg blog dia cantik.itu je.ahaha.x nak merepek lama2.daaaa.


p/s.act br tau dia org kg aku.nnti raya nak dtg singgah la.nk tanya cmne dia bole wat work art yg cantik2 tuh.he.

-pen off-
ciaoo!!

21.2.10

kalaula aku ber-fyp macam bergeng blogger.kan bagus.

salam y'all

 

bila da menempek kt geng blogger mmg aku x boleh wat keja lain.sakit pinggang sakit kaki blogwalking.kekeke.padahal x buat ape2 pon.saje suke baca blog dak2 GB.macam2 cerita ada.swonok.sampai blog sendiri x sempat nak hapdate.
.
.
.

adeih.sakit pinggang ni.sies.siesly.
.
.
.

fyp x siap2.korang punya pasal la ni!!argghhh!!grrrr~~nape buat entry2 yg buat aku terasa nk bace.huhuw.ok main2 je.eh sekarang ske sgt dengar lgu hard by rihanna.oo.yeah.yeah.yeah..i.i.i.i'm so hard..




righto!
nak kena utamakan ape yg patut diutamakan.
ciaooo!!

kenangan-kenanganku akan tersimpan di UiTM..sayu la plak..

assalamualaikum & hye peeps (^.^)

 


yup betul kata batu tu.betul 'kata-kata' di batu itu.hu2.memang xkan ade bangsa yg boleh maju tanpa pelajaran.aku  pon.aku xkan bole maju tanpa pelajaran.

tapi kenapa ntah masih berkira-kira sama ada nak smbung belajar atau x lepas ni.nak sambung master atau terus kerja.kenapa dah kurang semangat nak trus belajar.mak ayah selalu suruh sambung tp sejujurnya dari hati aku da rse cukup la belajar.penat da ngadap assment bodek lecturer.hehe.padahal sebenarnya da rasa teruja nak kerja.nak ada duit sendiri.ade kereta sendiri.weeeheee~ \(^.^)/

bila tgh bosan belajar terasa nak kerja tp bila da kerja mesti rindu nak belajar.busy kerja dgn busy belajar lain.tension kerja dengan tension belajar lain.boleh ke aku tahan kerja.sanggup ke.umur baru 22.mak kate muda lg nak kerja.aaaaaaaaaa.....huk.huk.

let the time decide...boleh x hah..mane boleh la.prinsip tu da lme aku x gne.let i decide!!huh.tinggal lagi 3 bulan je kat uitm ni.da terasa sedih sgt2 nak kua.huhuw.



berwawasan sungguh kami setelah hampir 3 tahun di uitm tp baru semalam menjejakkan kaki di canseleri.booooooooooooooo~~tp ok la tu.atleast penah.hu2


-pen off-
boboi my frens.strangers, readers.



20.2.10

ciri-ciri blog yang sy suka singgah setiap hari "sy yg suka"

assalamualaikum & hye hye hye 

nak wat karangan bahasa melayu ni.huhu.sbb kita kenalah...*ok x nak merepek dah.*


antara ciri-ciri blog yang saya suka singgah dan baca setiap hari adalah ;-

1) blog yang kemas, tersusun, simple, tidak terlalu padat dengan widget2 comel ke macho ke widget bagi tikus ikan kucing makan ke.*dulu sy ada widget tu walaupun xde fungsi.huhu*

2) photo blog dengan gambar2 yang jelas & menarik.biasanya blog2 si photographer2 profesional.

3) blog yang kurang gambar tapi mempunyai cara penulisan yang sangat2 menarik utk dibaca.cara penulisan yang simple, menenangkan hati, padat & bermakna. ataupun kelakar, spontan, sempoi & boleh buat aku tersenyum sorang2.huhuw~

4) blog yang cool, rileks, ikhlas menulis untuk tatapan semua.(^.^)biasanya blog2 da'i yg penuh dgn tazkirah & cerita2 teladan.he2.jujur ni.

5) blog yang mempunyai bnyak tutorial2 berguna, info2 terkini, petua2 kesihatan & kecantikan bukan sahaja kepada blogger2 tp kpd semua pembaca.

6) blog yang kreatif, unik, outstanding lain daripada yang lain tidak kira dari segi template, theme, header, atau apa2 saja. 

7) blog yang mampu buat sy berfikir, terfikir dan kagum



*dah.stop wat ayat2 baku.penat.x reti la.huhuw*

kesimpulannya setakat ni selama aku berbelog  juz ade 2 blog je yg  btol2 wat aku tercari2 siap search lg kt google sbb blog die xde follower widget.so susah nak baca latest update.blog die sangat cool & macho.wlaupon xde follower & die juz cite tentang kisah hidup die hari2 tp da bole buat aku happy & seronok baca kisah idop die sampai kadang2 rasa mcm nak masuk dlm life dia yg sgt happy & ceria tu.huhu.



till then,......daa (^.^)

19.2.10

i-city shah alam hen renao!

salam y'all~!!

zuotian wanshang 10 dian wo he wo de pengyou qu i-city shah alam.i- city shah alam hen renao!! (^.^)
haha.ape ntah.ok smalam kami *wah kami* ok kitorang pergi ke i-city shah alam yo!.

well,i-city shah alam is da latest MSC Malaysia Cybercentre zone.tau ke?it's ok .tgk jela gmbar ye.hu2..mmg heaven la kalau ade DSLR wa cakap lu.arghh.benciss sbb aku xde.hu2.

selame ni aku tgk dr jauh je kt belakang tol sungai rasau sepanjang federal highway tiap lepas balik tgk wayang kat jusco klang dan tiap kali jgak la tertanya2 tempat ape yg bercahaya bergemerlapan dari jauh tu.santek sgt.apparently dat was i-city.huhuw~


 


cantik kan?kan?kan? \(^.^)/ \(^.^)/

alrite!
till then.adioshhh~

18.2.10

kecik hati la aku dgn nuffnang.uhuk2.

salam y'all,


 
majok dgn nuff.....lim.edition pnye gambar ngade2 majok.

ape ntah function aku tempek nuffnang tp earning cam hampess.heh.padahal mle2 sendiri kate x hadap si nuffnang ni.*eyh bunyi cam sedap plak.nuffnangni.*.

yela bile da tgh2 sem idup kat bandar yg cekik darah student neh.nak la jgak ade side income beb.paling2 dpt dslr kesayangan sebijik.awww~

ke aku yg batak nuffnang.nuffnang dummies.eleh visitor sikit la gemok.nuff plak tido je keje.banyak pembolehubah dimanipulasikan okay.

sape yg rse heaven sgt dgn nuffnang tu kasi la tips sikit.ahaks.aku join menda ni lg heaven kot.xyah susah2 pikir sal traffic.online je cm biase.wet msuk.tp da lme aku tinggalkan die.tgk2 wet dah rm50 lebih.ok ler.x watpape sgt tp dpt wet.

life.


salam y'all (^.^)

u noe wut,i tell u wut.


life is about taking chances
about doing something
everyone said you couldn't do
it's about acting goofy
it's about not caring
what other people thinks
it's about learning
to love what you have


ilmiah sikit kot entry kali ni.haha.ape yg ilmiahnye pon aku tatau.da slame ni merepek je.ey tapi merepek dgn plagiat mane lagi ok.merepek kan.sbb bile kite merepek dan ape yang dimerepekkan tu idea kite sendiri.sama macam kita bagi pendapat kita sendiri daripada kite x abis2 tiru copy org punya.

hey serious,merepek lagi bagus.create something new.to be someone new.outstanding.prominent.kalau semua belia* wah belia* jenis yang suke kuarkan idea sendiri, bagi komen, bagi pendapat, x kesah ape org cakap, betol betol salah salah, kan kan.kan best.memang bunyi cm remeh tp org yg slalu bg idea sendiri.pikir pikir.lain.jadi pikirla.lu pikirla sendiri.haha.mentang2 br tgk movie si nabil td.wlopon x best sgt.


da merepek lagi.huhu. \(^.^)/

k lah.adiooshhh

14.2.10

sape ade mini cooper lebih.bungkus satu utk aku!! \(^.^)/

assalamualaikum & weiyh!

i droll over this for ages.huuuuw~plisss la.nak!

 
  
  
  
  
 
all images from google.mestila.aku mne ade mini cocoper.wuwu~

mak abah...nak ni satu yer.satu je.xnk bnyk2.wink*
x ske bile stuck kt traffic light esp kt s.alam n kl 
then ade bnyak mini cooper bersinar2 depan mata aku geramnyerrr!!!!grrrrrrrrrrr!!
rase cam nak buat2 jatoh moto jer
lepastu abg mini cooper ajak naik mini cooper die.ahh.heaven.nyahahaha.

korang ade??ade??
mesti happy kan time mle2 dpt drive mini cooper kesayangan.huhuw.
when the hell i'll get dis.aaa.uhuk2.


mmmmm....
da la pompuan,berangan je.

till then, adiooshhh! \(^.^)/

12.2.10

laki camni mesti arsenal,mamat ni plak chelsea kot.dak tu plak ah kompem mu x pon liverpool!

 





Assalamualaikum & halooooooooo~! (^.^)

panjangnye tittle kau.ho2.firstly n honestly aku bukan peminat mane2 football team  n x tau ape2 pon pasal bola neh..n entry ni bukan nak cite pasal bola, chelsea arsenal mu liver man city ke ape2 jela tp pasal laki&bola pada pandangan perempuan.*act pada pandangan aku*nyahahahaha.

kejap...

sbnarnye aku boring.xde xtvt best nak dikongsikan dengan engkorang.so x dpt la nk wat entry2 ilmiah @ berfaedah mcm korang2 sume.huhuw.*mcm la entry aku slame ni ilmiah sgt*ok fine.next time.next entry maybe.

well, berbalik kpd bola td.act ble aku tgk certain2 laki tu aku bole tau die ske team bola yg mane satu either che,mu,ars,liv.aku ske teka sorang2 team mane yg diorang ske.then ble aku tnye diorang team ape yg diorang ske, sme dgn ape yg aku teka!wuhuu~ tp x sume la.85 % je yg betol.cess!kalau aku x tnye pon esok lusa diorang g kelas pkai jersi bola yg same dgn ape yg aku teka.heheh.*hebat x aku*.kekekeke.

cmne aku leh teka team ape yg diorang ske selain dr tgk jersi yg diorang pakai g kuliah????act aku tgk diorang punye perangai & appearance je.bole ke cmtu??

aku tgk dak2 laki yg ske arsenal ni sume cam jenis2 yg stylo.i mean pandai bergaya.jge penampilan.pakai mesti kemas.bole dikatakan hot stuff la dlm kuliah tp act xdela hot sgt.more too bajet hot.hehe.n diorang2 ni bole tahan la.rmai dak2 laki yg ske arsenal ensem2.awww~ (^.^)

then.kalau yg ske MU ni ermmmm..ermmmmm..bagi aku diorang ni cam jenis laki2 yg biase je..kadang2 diorang bukan tau sgt mne 1 team yg btol2 power.*ecewah ckp cm aku tau sgt*just ikot2 cam lalang.well,mu kan always leading.dats why diorang rse hebat if sokong mu.pompuan2 yg konon2 ske bola n ikot pakwe g tengok bola kat kedai hakim or mane2 kedai mamak pon mostly aku tgk pkai jersi mu.jrang la yg nmpak pkai jersi arsenal or chelsea.hehehehehe..mu hebat ke weiyh?????hebat la kot.

lepastu dak2 laki yg ske chelsea plak aku pasan sume yg jenis selekeh2.i mean messy2.sengal2.kecoh2.x kesah dgn org lain.selambe die jerk.memang kecoh la diorang ni.kalau gol yg sme ulang-ulang 10 kali,10 kali jgak la diorang jerit gol.haha.tapaham aku.swonok sangat barangkali.tp dak2 yg ske chelsea mmg macho2!!awww~~i loike~~memang betol2 laki yg tau pasal sukan n bola.hehehehe.*yoyo ooo jerk aku*.

liverpool plak???tatau la.xde kawan laki yg ske liver pon.npe ek.maybe dak2 yg ske liver ni jenis yg mysterious.huhu.u never walk alone.!

so korang team mane??btol x ape yg aku ckp.sme x dgn perangai korang??maybe xdela btol sgt.haha.da la.merepek je..papepon aku sokong team MALAYSIA!!!nyahahahaha.


adiooshhhhh~!