24.12.10

Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)

hye y'all :)

just for the sake of some updatezz.layanzz~

18.12.10

SOFTIE COTTON CANDY THOUGHT

salam & hye



My first time in here <-------------------- Now i'm sounding like a loser but wth this place had nothing special but more to illegal motorist zone plus the things that we can do here pretty limited not as awesome as i thought before.wut a waste of wish.ces.even so the 180 degree view here is still awesome!!!Kuala Lumpur is beyond purfect from here.i'm being honest now.so thanks to you. :)


anddhhh!!


Thanks God I passed all the subject for my 1st sem.eheheh..so no more grieve la kan as u can proceed wif ur thesis.




ta,
NHB

14.12.10

CONGRADUATION!!!!!

salam & hye peeps

it's been a while i didn't crap in my blog and i must say that 24 hours is never enough for a girl like me but i was in no position to disregard the path that i had opted so i need to steal some time to post this entry as i don't want this entry to be-so-stale-dusty-post as well as this is my big day man.man!

it's my graduation day!!


i felt like crying upon seeing this pic, cuz friends we have came to the crossroads in life,look back on the ol' days of play and no worries now comes to future. i still remember the good times we once shared and celebrate the days gone by.

i always knew looking back on my tears would make me laugh, but I never knew looking back on my laughter would make me cry. :( i just wish i won't have to say goodbye.............................................
.
bye wa,nini,adah,sarah,pia,nim,nisa,timah,cemah,ana,adah,
goodbye korang.....xxoo.

my greatest backbones..my greatest gift..my greatest enzymes i must say.it is hurt to see both of them getting older. :(


UiTM.my heaven.need i say more.


me.a girl with a less word.


"How can they say my life is not a success? Have I not for more than sixty years got enough to eat and escaped being eaten?"
                                                                                               Logan. P. Smith 



bye dear,
-NHB-

1.12.10

PRE CONVO

Salam & hye folks

i was happy beyond description as i met my buddy and it was sooooooooooooooooo  awwwwwfulllllllly nice having a get together with all of them today.yeeehaw!

 with half of them.puan azimah with the mcflurry is hawt.awwwww~

hanim and hanam.

adah with her free style la kononnya tu.hu2.

fortunately nini brought her slr.i wish i had mine one day.

faces rigid with honour.skema masing2.but wut the heck we're happy.



alrite.save the mood for the real convocation day.it's TODAY!!!!!!!!!!!!!.




bye..
NHB

26.11.10

12.56

hye beautiful girl

Count your smiles instead of your tears, count your courage instead of your fears
thanks god for the smiles and courage
(^.^)






i watched chuck not chunk la u.chunk.chunk.aaiiy.
bye,NHB

21.11.10

FX

salam & weih

my new template.outstanding huh.
i'm a hard worker today and i satisfy after all my hard work.:)


bye u
NHB

19.11.10

ONCE/YEAR WE SO SERIOUS?

salam & hye

raya haji aku tahun ni celeb kat tengah2 tasik s.alam.yeehaaw~!

syahdu plak pompuan ni x dpt beraya kt kg.


richard branson $$$$$$$$

13.11.10

AKU DAH HABIS EXAM JADI AKU UPDATE BLOG JELA-JELA

sesungguhnya bahawasanya aku ,Nur Hana Bt Basaruddin tidak akan sesekali menjadi seorang yang terlalu baik hatinya lagi.tidak akan juga terlalu mudah bersimpati kepada sesiapa yang tidak dikenalinya lagii..........damn.

aku bukan ape babe,orang tanye jalan aku tunjuk la.kebetulan aku tengah boring tunggu driver dtg.*ces driver.pangg!* tbe2 muncul sorang uncle datang tanya jalan.aku at first buat2 x nampak sambil baca soalan exam trade policy tadi padahal exam baru aje abis.tp kan aku da ckp aku ni baik hati orgnye.maka..

uncle: hye girl,sorry, where is engine faculty.
aku : hah?mende?*x jawab soalan*
uncle : where is engineering faculty dear?
aku : jauh *x jawab soalan*
uncle : can u show me where it is.show me?
aku : emm.just.emm.just..*sambil tangan besimpang siur.tah die paham ke tidak*
uncle : can u come with me.then i send u back here?
aku : err.i..um waiting..for...my scand..err..my um my..waiting for someone!
uncle : pleasee.i drive u back.i'm late.
aku : okay. *disebabkan warna kete vios die unik x pernah aku jumpa lagi kat malaysia aku setuju*

malas la nak tulis panjang-panjang.aku bukan pandai buat karangan dialog cmni.aku time sekolah dulu suka buat karangan biografi macam 'aku sebatang pensel' 'aku sebuah kasut' .biografi ke nama dia?x kesahlah aku paling ingat aku selalu dapat A bile aku buat karangan biografi cmni.rasa macam best jadi kasut jadi pensel.paling x tahan bile part 'aku merasa amat sedih sekali apabila diriku tidak dibelek-belek malah tidak diperhatikan langsung oleh customer.tapi disebabkan spm aku x boleh lagi buat karangan biografi aku x dapat A untuk matapelajaran bahasa melayu.

ALAMAK!budak pink tu dah balik.damn la.kenapa aku benci sangat tgk muka die.tengok muka oprah pon x cmni.padahal die cantik.cuma pendek sikit.kalau time tido rasa macam saja nak buat-buat tergeliat tersepak muka dia sekali and opps sorry kite x sengaja kite..kite eh..eh...kite x sedar. la.kite minta maaf yeww.'panggg!'

'kita' adalah kata ganti diri jamak ye murid-murid bukan kata ganti diri tunggal yang digunakan untuk diri sendiri dan menyertakan orang kedua.saya atau aku barulah sesuai digunakan untuk kata ganti diri pertama.x kisah la kiter-kiter kau pinky.dats not the point aku benci kau.aku cuma x boleh terima pathological jealousy disorder kau tu.kau memang x boleh tgk orang hebat sikit dari kau tapi aku kesian kat kau sebab aku sememangnya lagi hebat dari kau.hohoho!!.i reserve dat useless guy just for you.kesian punya pasal.well,kadang-kadang kita x boleh terlalu inferior or underestimate ourselves or arr'selvz.aku ingat lagi uncle tu cakap.

uncle : u're intelligent but be more confident.don't underestimate arrrr'selvz.
aku : huh?*dia perkecilkan diri aku*

x.dia x perkecilkan diri aku.dia bagi nasihat.dia baik at first aku kenal die.die hebat dia tahu everything pasal aku.everything i mean seems like aku adalah dia.dia adalah aku.gile!awesome maann.!awesome!
dipendekkan cerita.dia adalah seorang pakar psychology yang datang dari jauh nak bagi talk kat fakulti engine.dia x tahu jalan then dia tanya aku.dia baik bagi nasihat bagai.aku dengar jela.dia minta no dan aku dengan bengapnye bagi.dia call tiap hari bagi nasihat.aku tadah telinga dengar.dia tanya khabar and he make an appointment for me.damn!!!damn damn damn!

sampai satu tahap aku rasa he is annoying.bile 'withhell i mean withheld is calling' aku sumbat hp bawah bantal.aku x pandai nak jawab ape.aku mmg lemah bab-bab bagi alasan cmni.aku x pandai menjawab.yela masa kecik-kecik dulu mak x bagi menjawab.23 misscalls.sorry dr.


Aku bukan PPD.or pegawai padbir diplomatik.ho.ho.ho.gudluck to all my frens yg berjaya menduduki exam PTD.aku bukan nak ckp aku ada paranoia personality disorder.aku bukan paranoia tapi aku rasa x selesa.kenapa nak baik sgt dgn aku.aku tolong kau tunjuk jalan je.xkan ko nak gunakan aku sebagai sample research kau.ishh x sanggup aku berurusan dgn org2 saiko neh.




nak tukau nombor rasanya
-NHB-


 

5.11.10

@

korang masuk je aku sumbat headphone
korang start kepoh2 je aku sumbat headphone
layan usher lagi yeeaaamann!
.
nak ckp aku anti-sosial ke xde jiwa2 wanita pink ke lantak kau la wanita
nak study la.**SETUPID*


: emo plak.,hek

31.10.10

MY-DIRTY-little-SECRETS

i drug myself again. 
i wanna go home coz i miss my cat rather than my parents.

i have 8 chapters to read but i still on the 1st chapter since yesterday.
i know that anorexia is such a bad influence but i bookmark their site and read that shit everyday.





 ....NHB....


26.10.10

TABULEH STUDY TANPA NESKEPE MODE (*_*)

Salam & hui peeps.

(tabuleh-study-tanpa-neskepe mode + otak-sudah-tepu-membaca mode= jalan-jalan-jom-mode!)in the power of two!!

'otak-sudah-tepu-membaca' itu act cecece li a lie!!!!!today was my bad dream day means dat i sleep more than study.lol.i dreamed of all the 4x4's n the kurus2 tapi lasak punya style moto dat i don't really sure apeke namenye Kawasaki D~ Tracker maybe can move across the surface of the water.gila hensem kan.!!

ni semua bahana aku g 4x4 offroad challenge itu hari la.x sedar diri nak exam.pegi sane siap berbaju kuliah semua mata memandang jengkel.memandang ku penuh tanda tanya dari mana datangnya perempuan ni lengkap berbaju sopan datang ke off-road challenge yang berlumpur-lumpur kotor.dalam hati ' aku baru abis kelas la.grrrr.xkan nak tulis gantung kat leher aku baru habis kelas woi!!'.

Ranger monster u yg selama ni i takot sbb besar sgt rupanya kecil aje if compare to others 4x4's.booooooo!

x sempat tgk aksi2 kete diorang tebalik terguling macholy.:( sape suh dtg lewat.sape suh kelas abis lewat.

not huge enuf.not macho enuf.like the skeleton one.ada rangka aje tapi tayar besauu but sadly said i don't have the pic.

just my random snap.


event da lepas baru nk tempek banner. curi dari sini.

like this video la.The right way to drive 4x4's.

study plak.bye.
-NHB-

17.10.10

I TRY TO BE UR RULES PLAYER.WISH ME LUCK.



if life were series of lovely day, i'd soon get bored
if life all fluffy i wouldn't grow or learn or change
if life is easy i wouldn't get stronger.
Thanks God for making my life difficult.it is so.



bye,
HANNA

15.10.10

I DON'T LOVE YOU.

windu la kt b.b cihat.cihat je ayang?.wth!nyampas.

lah.pehal.haha.gimik aje.smlm kua dgn kak zu.g karnival kerjaya konon.g situ sekejap aje.then melepak dalam wayang dgn popeye je yang lame.hehe.then,tengok dinner for schmucks gelak gile2.nyahahaha.



*itu sume ayat beberapa hari lepas.too damn busy lately.haih.aku xtau apa yg aku makan tiap2 hari.apa yg ada depan mata aku sumbat je,da mandi ke belom.pon aku da xde masa nk pikir.tido x payah ckp la.da sme species dgn stevan salvatore.huh*

bye.
-NHB-

6.10.10

JUST MY BAD DAY


hye


esok ada 3 presentation.tapi satu pun aku x ready.hmmppff.moto rosak lagi jadi terpaksa aku naik bas x nak susahkan sape2 lagi x nak juga susahkan skandal2 lagi.ramai sungguh student dalam bas tu rasa nak jerit ' woi kuar la korang.debik kang!!!' tapi  x terkeluar suara.arini terpaksa juga makan sorang2.nasi yang selama ni aku makan sedap je rasanya  tapi arini rasa pedas semacam.rasa nak baling je pinggan tu kat makcik kedai ruby nape masak pedas2.huh!x tahu kenape sepanjang perjalanan nak pergi library tadi rasa macam nak marah je semua orang.rasa macam semua x kena.sampai kat library penuh!damn.xde satu pon meja yang kosong untuk aku.damn.terpaksa duduk di meja bulat yang sgt x strategik lokasinya untuk aku siapkan asingment and presentation slide.ah lantak.janji bole duduk.puas aku cari plug yang kosong.xde!atlast malas nak fikir banyk aku cabut wayar pc library dan tempek extension aku tanpa rasa ragu2 akak librarian tu jeling sambil muka macam nak mintak pelempang dari aku yang sememangnya bersedia nak bagi pelempang kat sape2 yang nak harini.tbe2 baru je aku nak tarik nafas lega nak duduk buat keja dengan x semena-mena nya datang sorang akak bertudung labuh yg mke bole tahan comel dengan selambanya cucuk charger dia kat extension aku tanpa izin!aihh???????????????? belum sempat aku cucuk charger aku dia lagi pantas.ggggrrrrrrr..meletop!tapi nasib baik akak tu ada six sense.tau apa yang aku merungut-rungutkan dalam hati.apa saja yg aku x puas hati akak tu mintak maaf satu2 sambil tersenyum.hilang semua rasa marah aku dari pagi tadi.napelah aku x jumpa akak tu pagi2 masa aku mula2 jejak kaki nak kua rumah.so betul la apa yg nenek aku cakap selama ni 'spread ur smile cuz one smile can change someone's life'.tapi serious akak tu ada six sense.malunye aku.adeih.so i need ur smile everyday dude! :)






Sometimes
You know you can no longer stand the pain
but for one reason you cannot find,
you stand up and say, “i’ll be fine…
bye.
-NHB -


4.10.10

2nd PIMES 2010

EVENT : PIMES 2010
VENUE : INTEKMA RESORT & CONVENTIONAL CENTRE, S.A
DATE    : 28 th SEPTEMBER 2010
THEME : ADOPTION OF GREEN TECHNOLOGY IN AGRICULTURE

Salam hye, so this is 2nd Plantation Industry Mgt seminar organized by students of Master in PIM in collaboration with IIPM. Great seminar with the brilliant speakers.congratulation organizer!





let's go clean and green!



-NHB-


30.9.10

GOLDEN MERIDIAN FIELD TRIP

Hey y'all.

now i um waiting for  my 4th scandal come and get me while listening to teenage dream..my 2nd was so yesterday.durh.my 3rd um um.. always be nice wif me n my 1st still in my heart..life is bliss.taste it.yeehawww~!! :)


well,



last week my classmx n i went to the golden meridian field trip one of the best organic farm in Malaysia. so let che'-che' che' it out!!



so that's it!got more xtvt to story here.nway thanks to Dr.Tsan for this trip. :)



bye derr,
-NHB-

20.9.10

KONVOI RAYA DOUBLE8

Salam hye

Konvoi raya beramai2 kelmarin.yeehaaw~!happy dapat jumpe kawan2 sekolah especially yanti sbb dah lama lost contact dgn minah ni.nway thanks juwei for the ride.he.

rumah sir

 rumah hadi

girls

boys

 yanti & hanna :) miss her so much.

bnyk lg pic tapi da malas nk upload.hope dapat jumpe lg next year.miss y'all.hope semua berjaya in future. (^.^)

till the next entry.bye,
-NHB-

16.9.10

EID 2010

salam hye friends strangers,

my family tapi x cukup lagi sorang adik bongsu laki.tiap tahun dia balik kampung dulu sebab nak main mercun.cess.ambil pic gne self timer so tercrop kepala abg aku.padan muka.baju raya memang x penah nak sama color sebab masing2 nak tunjuk macho.fine tapi antara ramai2 tu abah jgak yg paling macho dr korang.dan yang paling best gaya amek gambar masing2 sama je every year.just baju je berubah.huhu.so itulah family aku.huhu.

perlu ke amek pic camni.sorang2.dat's so vain.hari raya dengan hari hari biasa aku g kuliah mcm xde beza.adeih.baju raya aku x hot la tapi xpe janji selesa.tudung hitam itu aje mcm xde tudung lain.come on la pompuan.raya tahun depan sila uptodate sikit okay.



bye, :)
-NHB-

5.9.10

OH WHY OH WHY




Riding through the city on my bike all day
Cause the filth took away my license
It doesn't get me down and I feel OK
Cause the sights that I'm seeing are priceless

Everything seems to look as it should
But I wonder what goes on behind doors
A fella looking dapper, but he's sitting with a slapper
Then I see it's a pimp and his crack whore

You might laugh you might frown
Walkin' round London town 

Sun is in the sky oh why oh why ?
Would I wanna be anywhere else
Sun is in the sky oh why oh why ?
Would I wanna be anywhere else

When you look with your eyes
Everything seems nice
But if you look twice
you can see it's all lies

There was a little old lady, who was walking down the road
She was struggling with bags from Tesco
There were people from the city having lunch in the park
I believe that it's called al fresco
Then a kid came along to offer a hand

But before she had time to accept it
hits her over the head, doesn't care if she's dead
Cause he's got all her jewelery and wallet

You might laugh you might frown
walking round London town

Sun is in the sky oh why oh why?
Would I wanna be anywhere else
Sun is in the sky oh why oh why?
Would I wanna be anywhere else

When you look with your eyes
Everything seems nice
But if you look twice
you can see it's all lies

Life, yeah that's city life, yeah that's city life, yeah that's city life
Life, yeah that's city life, yeah that's city life, yeah that's city life
 
Sun is in the sky oh why oh why?
Would I wanna be anywhere else
Sun is in the sky oh why oh why?
Would I wanna be anywhere else




love her accent. :) bye
-NHB-

31.8.10

OUR DAY!

Salam hye.


untuk sebuah bangsa merdeka.happy 53rd independence day..

30.8.10

I JUST HAVE a little COLOR IN LIFE.DO YOU STILL ENVY WITH ME?DO YOU?

salam & hye y'all.



I've missed this blog everyday and you guys too but i just happened to be busy lately.kind of confused and andddhh nothing but stress with work,study and my weight.feel like i wanna turned into ana-mode again.lets starve-on baby!

God, everyday i swear i wanna quit my part-time job but i hate myself for not being good in excuses and lie and my easily sympathy feeling for them.nway i love you guys for put some color in my life for this 2 months i knew ya.hey guys i hate gossip, i just wanna be friends wif all of u.ALL OF YOU I MEAN!tell u guys that i was so fucking  happy at first that i thought it would be super great to be there.apparently it was not like what i wished it would be.Not that i wished everything going to be  perfect as i know peeps changed and i can't expect the unexpected and i as well can't be perfect to  satisfy everyone need there and even you are not perfect cuz WE ARE NOT  A PERFECT CREATURE GUYS!come on.come on.i missed the old moment with you guys.ecewah.tacing.

So !!
depending on how it goes after this for me to decide.and yeah tell u guys that i have a new respect for my self-control tongue for this fasting month.hu.





pen off.bye.
-NHB-



25.8.10

SELURUH JIWA DN RAGA

hye you

penat.itu saja untuk hari ini.hari esok.hari lusa dan dan dan mungkin untuk hari-hari kemudiannya.yey.

bye you

24.8.10

STUCK


you can't love me
i'm empty
it can't work
i um sorry

-NHB-

14.8.10

TAU KE XTAU KE BUAT2 XTAU

Salam hye

awk tahu x sekarang bulan ramadhan dan awk tau x bile bulan ramadhan kena puasa awk.awk ni pelik la.awk rajin sungguh pergi solat jumaat siap pakai baju melayu beriman habis tapi lepas solat jumaat boleh plak awk singgah kfc makan.awk ni pelik la.lagi pelik bila mostly customer drive thru bawak budak kecil bila nak order konon-konon nk cover bukan dia punya tapi order meal banyak gile budak2 pun x larat nak makan.aish.pelik la.ppelik.pelik.n pelik juga bile budak2 melayu yg kompem2 muka melayu dtg mkn n bile aku x bagi mkn die marah balik kat aku macam aku la yang salah tengok kalendar selama ni yang sekarang ni bulan puasa.pelik ler!pelik.pelik lagi bila awk order meal then terus minum time tu juga depan aku dengan muka x bersalah seolah-olah dah masuk waktu berbuka puasa.ish3.pelik.pelik.pelik lah awok awok neh.nak balik puasa kt rumah la. camni.pelik la orang-orang shah alam ni.




bye,
-NHB-

11.8.10

AKU MALU DGN RAMADHAN.

salam hye,

hari pertama puasa aku yg blur.hu.korang camne?

hari ni terpaksa ponteng kerja sbb assigment belonggok depan mata.berserabut dalam kepala.adeih.gara-gara x sabar nak ambil spect aku hampir2 kena tahan dengan polis sbb xde lesen.ces sejak bile ada polis jaga pintu depan uitm neh.nasib baik sempat patah balik laju-laju pusing 360 dajah sikit lagi nak langgar abg pakai jacket civil ensem belakang aku yg rupanya2 org yg tolong tarik scooter gemok berat aku masa kt tempat parking moto td.x sempat nk cakap tq terus cabut sebab aku dah malu stuck cm org bodo kt tengah2 parking moto sbb x larat nak tolak scoot gemok tu.berat nak mati.tq la bang.sampai kt plaza alam sentral blur gile pusing tempat yg sama 4 kali padahal da muak 3 tahun lalu situ.err..ape pasal tah arini.blur.blur.blur.blehhhhhhh.

nway sbp!!kt skewl dlu slalu ckp 'sbp'. selamat berbuka puasa!! :)bulan puasa ni nk berazam x nak gaduh2 lagi.tehehe.bole x.kalau tak tercapai azam bulan ramdhan tahun ni aku akan malu lagi nak jumpe bulan ramadhan tahun depan.bye.

.
-NHB-

5.8.10

OUF! JE SUIS FATIGUE!!

hye you,

i cried last nite not because of i um afraid of that corrupt pretenders or of what they had done to my scoot.i mean awin's scoot.i don't get it why on earth she need to do such a stupid act.it was like a stupid revenge.'IT IS REVENGE DAY!!!SIAP KORANG'.blehhh!we will not paid for shit okay.dah nak kahwin la you tp perangai mcm budak2 x puas ati bout the small matter dat act ur own fault then dtg kfc time kitorang on duty buat havoc cam cialan time tgh ramai customer then x puas ati lagi g pancitkan tayar moto aku plak n esok da la aku ada kelas pagi dgn assment yg belambak x siap dgn penat keje dr siang sampai malam x boleh balik plak sebab moto pancit.fcuk you!okay that tooo much.sorry coz i never use this word before until last nite dat i was too damn mad at her.i was mad till i cried.i felt like i wanna kick her big butt sampai kempis.geram betul.isshh.

i cried because of i was too damn tired of this crap.lepas satu satu problem.if life it's like the wheel sometime we're on top sometime we're at the bottom i'm not sure what kind of wheel of my life dude as i always feel like it's not turning and i always at the bottom.bila fikir2 niat aku satu je.aku nak belajar.kesiankan parents adik2 family that's all tp why everything mcm susah sgt sampai diri sendiri rasa nak give up.give up dgn perangai manusia yg macam2 ragam.sbb tu aku suka sendiri.malas nk kenal dgn ramai orang.malas nak ada ramai kawan.layan buku lagi bagus. n this book was handsomely inspired me now.hu.but i was not finish it yet.busy daaa.nnt la aku buat review.wokeyh.







maybe my life is like a died hamster wheel and is not turning.never.*.sigh*


bye,
-NHB-

4.8.10

SIMOK SIMOMOK SIGEMOK

salam hye you,

esok khamis.ada kelas.cepatnya masa berlalu.tp assigment x siap2.keje dr ptg sampai malam.then x reti nak tido.balik tukar baju lepak2 kfc dgn budak2 yg x reti nak balik umah jgak sampai pg kunun2 nak cari journal.tido 2 jam bangun pulak pergi library siapkan assment sampai ptg.then g keje lagi.aaa. tak ada masa yg nak dibazirkan lagi skrang.tiap hari tido 2 jam saje.perlu tenaga yang lebih aku ada 22 jam tp still rasa x cukup nak buat semua menda.perlu optimist juga sudah2 fikirkan something or someone yg useless dalam hidup.it's ok as long as i happy jauh dr pretenders dan hidup dgn orang2 yang membahagiakan is enuf.semoga hari2 kamu semua pon happy jauh dr pretenders dan masalah.yeehaaww~! :)












well,till the next entry, :) bye you

-NHB-


p/s.cptla dpt gaji.nak beli spect.nmpak mature ckit.tehehehe.