31.10.09

eyh.ske ati la.

x quit pon la fariz..awin..nani..juwei..mok..ee..stop jap je sbb exam daa..eyh??.ade org rse x puas ati la bce blog aku.aik..?ade aku suh bce ke?klu rse susah.x yah le bce.x suruh pon.lalalalalalalalala...ade aku kesahhhh ko bce ke x?x kesah pon..lalalalala~


26.10.09

penat pikir tajuk 4 dis entry.jdi ni la tajuknye.

assalamualaikum & hye

dis is da last entry from me..sbb aku akan pegi jauh..x bole bernafas lgi mcm kwn2 yg  lain..huuuu~~eyh.ade org ckp aku mysterious..aku gelak sbb kt sekolah dlu kwn2 aku ske ckp aku mysterious..aku mysterious ke..xdela sgt..juz org susah nk paham aku..





waktu kecik2 zaman tadika dulu aku teringin sgt nak ade rumah sendiri..rumah aku tu kt atas bukit..rumah aku sorang je kt situ..bwh tu bnyk pokok2..aku nk duduk rumah tu sorang2 je..aku nak main sorang2 je..aku nak ade bnyk buku cerita kt dlm rumah tu, so aku bole bace..x la boring..sbb dulu aku x ske mak aku ske marah aku.abg aku jahat.ayah aku pendiam.adek2 aku ngade2.aku x ske sume org.aku suke wat keje sendiri.penah waktu kt tadika aku nangis sbb aku tade kawan..aku ckp aku sakit perut mak aku dtg amek aku..ble mak tau aku tipu mak rotan.aku nangis lgi..aku benci sume org time tu..aku tdo aku slalu mimpi aku tinggal kt rumah aku sndiri..sbb tu aku ske wat keje sndiri.ble aku senyap kwn2 ckp aku xde mood.tp aku mmg xde menda nk ckp..aku diam la.ble aku sedih sgt aku xkan ngs depan kwn2.aku malu.aku susah nak tunjuk ape yg aku rse..kalau aku ckp aku benci..tp dalam hati aku x benci pon..kalau aku ckp aku suka..dalam hati aku x ske pon..sbb 2 org xkan paham aku..



ble aku da besar sikit..da msuk sekolah menengah.aku xnak tinggal sorang2 lg.aku nak ade rmai2 org..aku nak ade family sendiri yg happy..sbb dlu aku x happy dgn family aku..aku lagi ske dok asrama dr blk umh wlaopn aku bkn ske sgt blaja kt smap labu..hee~aku takot sbb sume kwn2 aku baik2 pandai2..aku nk ngaji pon tekedek2.segan dgn diorang sume.aku x ske dok umh sbb abg aku ske gadoh dgn aku.ske pukul terajang aku.ingt x sakit ke.sakit gle la. tp aku malas nk lawan..msti aku kalah..sbb die laki..aku benci dak laki time tu.aku nak ade family sendiri tp aku tatau la bole dpt ke x sbb aku tatau aku mati ble..ntah2 esok luse..




mak aku slalu kate aku malas.tp sbnrnye mne ade.ble aku wt keje umah aku takkan tunjuk dpn mak.aku wat senyap2.tp disebabkan adik aku lg rajin nmpak cm aku ni pemalas sgt.huhu..tp xpe.lps ni aku akn rajin wt keje sbb aku da syg family aku..aku da besar.da bole pikir mne baik mne buruk..da sedar ape yg mak marah dulu2 mmg salah aku.aku degil.ske lawan ckp mak.ske majok x nak makan.da tau yg abah aku syg aku.sbb 1 hari aku nangis abah nmpak.lpas tu die cm nk pujuk aku.hehe..klaka..abg aku pon baik act sbb ble aku hulur tgn nak salam dgn die..die cepat2 sambut juz  mybe dlu die ade problem dgn blaja & kwn2.die pon jenis x bnyk ckp.aku tau abg aku syg adik2 die..adek2 aku pon da x ngade2.sumenye lg hebat dr aku skrang.sumenye pandai2 tp malas blaja.sian mak dpt kitorng yg malas blaja..huhu..




ble aku msuk u.uitm aku aku da x benci laki sbb aku knl someone..die laki 1st yg wat aku hapyyyyy sgt..die simple tp aku ske.tp aku knl die lmbat.die da nk abis blaja.tinggal aku sorang2..sedih sgt..ble kwn2 kuar mkn dgn bf diorang.aku mkn sorang2 kt blik.aku dpt jmpe die 2 mnggu je.aku teman hari2 terakhir die kt uitm.ptg2 dpt tgk die main kt pusat sukan pon da wat aku sgt hapy.da leh wat aku gelak sorang2..huu~tp.......atlast..kitorang da xleh sme2 lgi.aku da x sanggup wat die sedih sbb aku ingt aku boleh paham die n die bole paham aku..tp x..aku xleh bg yg terbaik utk die.hope die sihat n hepy sbb die kn darah tinggi.msti sbb pening dgn perangai aku dulu.




so skrang.aku sorang2.mle2 je aku rse aku sorang2 tp sbnarnye aku ade lg kwn2 yg leh wat aku hepy..aku ade family..dan yg penting ble aku ade msalah aku ade DIA.DIA tempat aku cte sume mslah aku.aku bole wat ape yg aku nak..aku rse bebas tp kdng2 aku sedih.tp idop ni xkan bole hepy tiap mse..kdng2 sedih kdg2 hepy..kdng2 kt atas kdng2 kt bwah.kdng aku penat pikir pasal org lain smpaikan diri sndiri aku x pikir.aku nak hidup biase2 je tp happy.aku bkannye nak sgt mini cooper cabrio duit blambak2 keje hebat2..saje je ngade2.hehe ..aku nak hidup bahagia je..hapy..x nak org sakitkan hati aku..aku sakitkan hati org..







,nxt week da nk stat final.aku nk score.sbb sem ni aku rse result aku sgt hampeh..bnyk menda yg jadi sem ni.kdng aku x larat..penat sgt.so, aku nk mintak maaf kt sume..esp kwn2 aku..or sape2 je yg aku penat sakitkan hati die.aku dak biase je,kdng2 wat salah, x sedar..emo2 ke..tp jgn ckp aku mysterious lg.knl aku dlu bfore ckp aku mysterious..aku da cte pnjang lebar kt atas..aku mmg ske wat keje sendiri sbb aku mlas nk pkir psal org lain.manusia cpt berubah..kdng2 org yg kte benci 2 sbnrnye baik & org yg kte ske tu, xdela baik sgt.hanya DIA je yg x berubah.maha pengasih maha penyayang..lps ni aku x kan mintak ape2 lg dr DIA kecuali DIA berikan yg terbaik untuk aku sbb aku xtau ape yg terbaik untuk aku..

k..adiosshh....don't miss me..hehe..

24.10.09

afield & atree

assalamualaikum & hye

~bernafas dalam jiwa hamba~

23.10.09

menang bangga!.kalah bergaya.!

assalamualaikum & hoi hye

arini aku watpe?arini aku jwb test yg terakhir sem 5 yg hot neh.ptg g men futsal dgn dak2 kuliah..bajet cm da abis final..hahaha..sengal jerk..tp enjoy syes wlopon aku x reti main..syes x reti.kn gelak je dgn dak laki.hampeh tol korang neh!tp sepak bola sronok gak.geng royal kuning kalah tp xpe!!pasni kitorang tebus balek~!






sonok!sonok!pasni study!study!..k..boboiii~!!!ciao~!!!!!!!

21.10.09

mata cm panda badan da bongkok

assalamualaikum & hye

mlm ni nak tdow dgn tenang sbb mata aku da cm mata panda x tdo mlm demi ell yg tersayang.bdn pon da bongkok sbb 24 jam ngadap laptop wt keje ell smpai test risk pon aku tabace..hebat~!mlm smlm tgn aku ketar2 terketar2 sbb lapau & x tdo mlm..aku penat..penat..penat..next sem nk beli ogawa.

tbe2 tetibe teringt kt syasya..die sakit mkn teruk..tulang blkng da benkok..sebongkok2 sakit tulang belakang aku wat keje ell sakit lg syasya..dlu aku ingt biase je..n lps pkai bju robocop tu die leh baik cm biase.tp doc kte sya kn bedah n risikonye die mybe x leh bejalan-jalan lg n kn extend lg 1 sem..tp klu die x bedah die x leh mengandung sbb bdn die x mmpu nk tanggung dats baby..wuwuwuwuwu~sedihnye...........siannye syasya..nway my fren..nway sya..aku doakan ko..windu kt ko..hope leh jmpe ko nxt sem..tamau ko extend lg..



syasya is kwn 1st yg aku knl kt uitm..huuuu~hope die cpt sembuh..

20.10.09

hungary..hungary..

assalamualaikum & weiyh




ouh hye..hye..mlm ni aku mkn maggi..makan maggi.?.cool huh?aku x ske mkn maggi la bkn sbb maggi x baek utk bdn tp aku lps mkn maggi aku muak rse nk muntah.blueekkk~tp ble aku da stat mkn maggi.......mksudnye....wet da xde.akhir sem.haih. benchis tol.tp tgh wet xde ni ade ati terbayang2 nk mkn subway.mak aih dak neh...lempang nak???lempang a..


well...as a final year stud wet aku abis sbb memperint..osshhh - it   lg2 dpt en.ell yg ske reject report then kn perint 2  3 kali.

aaaaaaaaaaaaaa.......x sabar nk tngu sem dpn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eerrrr........lapau ni.....maggi pon maggi la labuuuuu..labu?cm biase dgr..hehe..

k la........boboiiiii..

17.10.09

party in the s.a

assalamualaikum & weiyh

arini kitorang wat open hos..girl only..huhu~

jujum tgk pic!!tamau tulis bnyk2..


hana honey lemon shake~best woo~air tgn aku..haha




sume ni wani yg masak~!!walaweyhh~~!!!!




kebulur sume after klas evt 5 jam




sofiyyah mokmok~!




aku dgn wani.




tgh tunggu makanan!!!!!!!lapo!!!!




chemah yg cengal.




my osmate yg bnyk menyumbang dis open hos!nk sengget!!




thanks to all my classmate yg dtg.




g blk la chemah..bising btol~huhu~

 
tuan rumah

16.10.09

sorang lg mangsa ego~

assalamualaikum & weiyh~

arini last presentation poposal n kwn @ aosmate @ classmate aku lg sorng x present..si hanim..mke die gelabah gile dak neh........then pg2 td dgn rajinnye die g kua beli bekfest untuk kitorang sume yg da present neh..ntah nape die rajin sgt ntah..rajin btol..

lme kot tnggu die..x sesampai..pasal ape ntah......then, tau2 jerk die accident!!.laahh..sorang lg kwn aku accident.adeii...luka teruk gak kt lutut kaki tgn..nsb baik la mke die yg santek 2 x luka.huhu...anim xcdent kt selekoh..cm biasela...slalu dak2 neh xcdent kt selekoh..

mle2 kaki die x leh bengkok..mksudnye ssh nk jln..cmne la heh nk present jap lg..nsb baik dpt tukau turn cm aku dlu..tp klu aku da xde mood nk present..da sakit2 x leh jln cmtuh..haih..tyme2 cmnila nk accident..tp menda da nk jd...nk wat cmne..sabar ek hanim..syafik kan ade..huhu~


moto ego ni..lahai..x yah la jual..bnyk da kot org acdent nek moto neh..

 
darah hanim wane oren..huu..kuah kacang dal la..hee.


ha.okay la..nk rest..penat syes sem ni..mcm2 menda jadik~hope hanim xde pape..

13.10.09

respect him plis..

sabar...sabar...sabar...
respect...respect...respect....



new hapdate****

sempat lg mlm ni g midnite tgk papadom..da sume kte best..huu..best a jgak..x sume cte melayu hampeh tp xde la rse cm nk tgk 2 kli..heh~

11.10.09

syiok syes~

salam..hye frens.peeps.stranger!!hah okay speti yg dirancng aku  nk karok kt sunway arini n yeay~ 3 jam aku karok x sedar diri~huuuuuu..swonok gle tp x puas lg lps gian seyh~aftr lps gian kt karok, lpskn gian nk mkn kt  subway plak!!cedapnyeee................



puas gle dpt mkn kt subway..blk umh rse nk mkn lg~!!!wuuuhuu..




singgah jap kt guitar fair..mahal syes~!




i want one~~~wink.~~~




pegang pon jadi la.heh~~




lps 3 jam karok..hoho~



aaaaa...subway still terbayang2 lg..nak lagi.....aaaaaaaaaaaaa.....

4.10.09

~2 nd & 3 rd day trip~


salam sume~: )


nila tempat kitorang tdo.hari kedua kt cameroon.cameron lah.swonok!!cejuk~




ni sume dak2 kuliah aku yg terchenta.sape ntah yg tlong amek kan pic neh.farid mpp kot.thanks nway. : )




tyme ni kt MARDI cameron  highland




nmpak x aku disebalik celah2 bunga.hehe~




tempat ni cantek sbb ade "bunga ladies shoes" yg terjuntai wane kuning 2.bentuk bunga 2 cm kasut.huu..santek~!!

 
huhu~santek~~



aku ske sgt area neh~tp kat pokok2 besau 2 bnyk gle lebah..act tgh takot tu..hehe.



acap..pia..nisa..hamdi...eskrem hamdi mkn 2 sedap syes~!



taman bunga  MARDI .santek.~



nini &  bunga2nye

*********************************************************



 ari last kitorang kat perak.g sime darby plantation.



before dgr taklimat sempat lg begambar dgn tong2 pink guava puree ..hee~



my lec.dr fauziah.mama pau kitorang~huhu~



 my classmate tp x sume ade..nini dgn nabil sengal la lorang..haha~


 
tyme ni kt lumut,perak.



traffic light.heho~!



jejalan lumut beli sotong kering.sarah 2 pehal ntah.sotong kering hilang kot..huu..



aku yg gumuk.huhu~



poyo jerk. : )



da nak balek sah alam tmye neh..sempat lagi.x tahan..huhu.



tektus dr cameron~ lala,lili,lulu,lele, n lolo~huhu..


all n all swonok la trip sem 5 neh..
org lumut baik gle..rmai pemandu berhemah.haha.
rumah kt pusat latihan uitm perak sgt aku suke..ske2~
cameron wat aku rse nk tinggal kt sne jerk.hee.
X NAK BLK SAH ALAM!!BANYAK KEJE!!!!WAAA~~!!!



p/s : more pic kt dlm fesbuk aku la eyh..huhu..